Träningsläger i Åkulla.

Harry (Bouvier) Maud, Anders, Lena, Jessika, Inga-Lill, Lizette Förberedelser, rutan ska vallas och snitslar hängas upp efter behov. Här börjar högersidan med absolut tät granskog. Resten är bokskogs "dansbana".

En väl förberedd indianhövdingfigge, radio, lösrulle och snusdosa full med korv.

 

Påminner lite om Anders

 

Och vi har vatten med oss, du behöver inte stanna och dricka eller bada i dy som din syster. Inga-Lill och Ruffa förbereder sej. Idag var det lösa rullar och kopplat påvis genom den tätaste granskogen.

Dessutom hittade hon ett rådjurs skulderblad/överarm som hon överraskade figuranten med.

 

Kent och Ruffa.

 

Ibland får man ta hand om andras hundar.
Duktig hund, nosen pekar åt rätt håll. Anders skickar Sally på andra slaget åt höger.

 

Så småningom bar det iväg på kopplat påvis, ser ni hälarna som försvinner in i det gröna?

Anders och Sally, full fart in i spenaten, men jag lovar, snart går det långsammare.

Hälge och Disa, ingen breakdance här för tillfället. Ja, nu ligger vi här igen. Har de blivit alldeles galna i platsliggning, våra hussar och mattar? Rena platsliggnings gulag. Men jag (Disa) får skinkost efteråt så det kan vara värt besväret.

Hälge tv och Disa th.

 

Mycket platsliggnings träning, som sagt. Det var många i detta gäng som behövde det. Men Sally hade en väldigt trygg och fin stil med nosen nere i marken. Disa, Urda, Findus, Ruffa, Pettson, Sally och Hälge. Bella utanför bild, lagd av fotografen.
Maud och Riesenschnauzern Hälge Uppletande också. Det är Hälge som är på gång här. Puck, nyckelknippa och andra små saker i en ruta på 50x50 meter. Kul, tyckte hundarna.

 

   

Några av oss hade anmält sej till tävling i nattsök i Varberg, som en Grande finale på lägerveckan. Så därför hade vi  en mörker träning. Alla ville vara med, även de som inte hade tänkt att tävla. Vi vallade i halvmörker men sedan blev det mörkt fort.

Hur skulle hundarna reagera? Det är inte självklart. Men våra hundar tyckte att det var roligt. De var extra taggade och spralliga. Men det var kav lugnt och de fick arbeta för att komma nära figuranterna, ibland tog de väldigt lång tid på sej för att markera. Man fick höra på "trampet" om hunden jobbade.

Anders, Lena, snitzlar, Jessika och Inga-Lill
Jessika, Inga-Lill och Lizette Kopplade påvis kunde vara trixiga, följande ordväxling hördes:
Stighållaren i radion: -"Hund kommer på kopplat påvis"
BRAK och KNAK
Föraren ropar från mörkret med ansträngd röst: -"Hon kommer löst"

Vädermakterna var med oss. När vi kommit "hem" till våra husvagnar och stugor hann vi bara dra ner dragkedjan till förtältet innan ett riktigt ösregn vräkte ner.

 

2005 v31

 
 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

två rottisar och en katt ] Back ] ENGLISH ] Aktuellt ] långsambloggen ] Gästboken ] Bella ] Disa ] Kalle ] Foto ] Video ] Animerat ] Länkar ] Sushi's Place ]