Disa har en alldeles egen personlighet.
Jag ska försöka beskriva den här.

 

 

Det första som jag kommer ihåg av henne är den dagen vi hämtade henne nere på kenneln Svarte-Petters. Jag var så lycklig att vi var betrodda till att få denna lilla "tjockis". Vanja tog upp henne i knät och sade "-Det här är den valpen i kullen som äter tills hon kräks. Hon har lite för mycket hull så ni får hålla efter henne." Och det har inte ändrat sej något! Hon är fortfarande den i familjen som gärna äter tills hon kräks! Och sedan hon vuxit klart äter hon diet foder! Annars blir hon en liten rulltårta. Men jag klagar inte, hennes matgladhet har räddat mej många gånger...

Fibrer är ju nyttigt...

Nästa minne är från samma dag. Vi är ute på gräsmattan och vänjer oss vid varandra. Leker lite med en pinne, och hon apporterar spontant. Kommer till mej av sej själv och vill att jag ska kasta igen. Kommer när man sätter sej. Redan en kontaktbar liten hund. Det var en helt underbar känsla och det gav en trygghet för framtiden.

Ska man bli flistugg så gäller det att börja i tid.

Detta är två stora delar av hennes personlighet. Till detta ska läggas mycket livlighet (temperament) och en förmåga att snabbt bli riktigt arg och lika snabbt släppa aggressionen igen. Och en nyfikenhet som "-tar henne hur långt som helst" för att citera korningsdomaren Anita. Av dessa egenskaper så är väl den lite i överkant tilltagna skärpan den sämre av dem. Men så trygg och glad som hon är så märks denna skärpa nästan aldrig. Hon väljer sina tillfällen och de är inte så svåra att genomskåda; Andra tikar. Ju mer de liknar henne själv desto värre. Eller om de är större. Mindre går bra.

Ja, här ser vi en riktigt arg liten valp.

Nyfikenheten tog henne nästan upp i ett jakttorn häromdagen. Kolla in höger baktass, när vänster också var uppe så fick jag ta ner henne. (OBS, Bella är absolut inte på väg att följa efter. Skulle inte falla henne in.)

Disa på väg upp i jakttorn.

 

 

ENGLISH ] Aktuellt ] långsambloggen ] Gästboken ] Bella ] Disa ] Kalle ] Sök ] Foto ] Video ] Animerat ] Länkar ] Sushi's Place ]

                 Självutnämd Drottning.                      E-kullens mamma.          

Copyright © Jessika Johansson    Senast uppdaterad 2010-12-23    e-mail: två Rottisar och en katt