Det händer att vi tävlar.
Jag skriver om det här om jag känner för det.

 
 
 
 
Högre klass Spår Kind 080907
Av 9 spår stod jag som 6:e och sista reserv. Beklagade mej för "alla" över hur trist det är att bli bortlottad. Träningen gick därefter...På torsdagskväll när jag fick beskedet så var det ju sådags. Men jag får väl lära mej av detta, det är tydligen många återbud i spårtävlingarna.
Efter två timmars nattsömn och 1 st. zomig så var det dags att ge sej av. Tack och lov så kör coachen!

Vi började med lydnaden.
Under fria följet började jag undra vad som händer egentligen, Disa var med mej i en riktigt bra position hela tiden, utan att glömma att sätta sej eller vara okoncentrerad på något sätt. Inte förrän i sista svängen, när vi ska göra helt om halt och hon får syn på en golfare, då kom hon av sej. Detta trevliga och följsamma sätt behöll hon hela dagen!
Inkallande med ställande. Hade bestämt mej för att inte göra dubbelkommando med handtecken. Det var fel denna gång.
Framåtsändandet; jag var lika dum här. Sade bara "framåt" en gång. När hon såg förvånad ut och gick ut tveksamt borde jag påmint henne. Nu ställde hon sej och luktade på en person i gruppen för hon visste inte riktigt vad hon skulle göra. När jag kommenderade "sakta" vaknade hon men för sent. Återgången var jättefin, ut i gallopp, tempoväxling till skritt före gruppen och därefter spikrakt framåt i skritt med öronen slickade bakåt.
Krypet var tyvärr helkört för hon vägrade att lägga sej ner. Jag visste det i förväg för vi hade provat lite vid uppvärmningen.
Skallet sitter som en keps.
Tungapport; där kan vi nog höja betyget ganska enkelt med att jobba på ingångar.
Hopp över hinder, hamnade nära och snett men hoppade tillbaks ändå.
Varför är jag då så nöjd med detta kassa resultat? jo, för hon var MED mej på ett helt nytt sätt. Ställandet och framåtsändandet hade gått att rädda. Krypet däremot, det får väl gnetas.

Här är protokollen:


Sedan var det bara det roliga kvar!
I spåret ser hon ut som om hon tappar och hittar det hela tiden. Trots vindstilla och dis under spårets liggtid så är hon yvig och går hit och dit. Så jag börjar oroa mej för att hon ska ta slut. Och så börjar det ösregna. Men hon gnetar på. Det går inte fort på slutet. Vid ett tillfälle stannar hon vid ett uppskavt ställe, vänder och gör en cirkel, detta upprepar hon ca 5 gånger, innan hon fortsätter rakt fram över det uppskavda. Sakta och försiktigt. Där bytte hon till viltspår tänkte jag. Men hon hade strax en pinne. Så jag tänkte att jaja, hon löser det nog, hoppas bara hon gör det inom rätt tid. Och det gjorde hon, vi kom till slutet med 5 min tillgodo. En missad pinne, det blev 6 pinnar och ett slut. Jag var jättestolt över min lille kämpe som aldrig gav upp.

Spåret inlagt i Google Earth, loggat med hjälp av "sportstracker" i mobilen:


När det blev dags för uppletande så ösregnade det fortfarande. Det var stora pölar i rutan och ett vattenfyllt dike framför baslinjen. Disa hade piggnat till och for iväg som en svartbrun raket. Gjorde den vanliga rundan med att kolla längst ut först. Kom ganska fort med ett föremål, hittade ett direkt på vägen ut så jag fick kalla in henne, det drog de ner betyget för. Hade lite dåliga ingångar också för jag sade inte fot. Ska jag göra nästa gång. hon hittade de 4 föremål som hon skulle, det ligger ju 6 st. i rutan nuförtiden av någon underlig anledning. Hon fick beröm av domarna för att hon var så pigg!

När det var dags för platsliggning så ösregnade det fortfarande sedan ca 2 timmar. Det var inte aktuellt att lägga Disa för att snygga till några siffror. Bättre att hon kommer ihåg allt det andra som hon gjort så bra.

Nästa tävling nästa år...

 
Lydnadsklass 2 Rottweiler SM Skillingaryd 080719
Det gjorde att man tränade lite lydnad under veckan, det är ju aldrig fel, men man har ju så mycket aktiviteter under lägerveckan ändå så egentligen räcker det till. Det gick väl hyfsat för oss i själva tävlingen men hundarna kunde ju inte blinka utan att tappa betyg så det blev ju inte några vidare poäng av det hela. Var mest nöjd med fjärrdirigeringen som vi aldrig tränat tävlingsmässigt. Läggandet under gång var nog det sämsta momentet eftersom hon lade sej jättelångsamt. Att nolla rutan var ju inget att förvånas över.

 

Lägre klass Spår Hofors 080601
I desperation åker vi nu ända till Gästrikland för att söka lyckan. Som gjort för att misslyckas? jo men det är ju också en erfarenhet och det är ju trevligt med semester bla bla bla...

Dagen innan på väder rapporten spår de 32 grader. Jag funderar på att ställa in. Men ändrar mej, det får bli ett mål i sej att genomföra tävlingen på ett "säkert sätt". Ingen överhettad hund, tack! Har man tillräckligt med vatten så ordnar sej det mesta.

Hur som helst, coachen hade bestämt sej, idag får du f_nimej kirra det!!!

Inför spåret blötte vi ner Disa ordentligt. Upptaget gjordes snett från "höger" och hon tog spåret i vind. Därefter plockade hon pinnar i strid ström, men en pinne saknar dock tandavtryck. Efter spåret var hon alldeles gul i ansiktet av pollen. Nöjda åkte vi till klubben och slappade i skuggan.

Budföringen utförde hon galant, vilket var skönt eftersom hon gjort lite utflykter på träningen vid ett par tillfällen. Hon sprang verkligen med full fart, här kommer hon tillbaks efter att ha varit hos mottagaren. Det var verkligen varmt nere på planen.


Hej husse, kolla, jag är inte trött ännu! kan fortfarande streta i kopplet!


Alla hundarna låg fint på platsliggningen. Några avstod platsliggningen, därav att det bara är fem hundar på planen. Här momentet avslutat och vi ska bara hämta hundarna.


Jag har märkt det förr men tänkte på det igen, det skiljer sej hur man kommenderar mellan distrikten. Här är det mer kortfattat, tex. "utgå" istället för tex. "förare utan hund framåt marsch" som ju faktiskt är lite skrattretande. Det var inte heller några "avdelningar" i linförigheten. För min del är timingen och hörbarheten ändå viktigast.

Disa gjorde en OK lydnad. Vi nollade inga moment men presterade dåligt i våra bästa moment apport och hopp.

Här kan man ju stå, överst på pallen känns fint. Tyckte Disa också som fick köttbullar i strid ström för att hålla sej i skinnet. Hon är inte palltränad!

Ja, vi blev uppflyttade också, så "satsningen" gick hem och vi fick en härlig semester i Dalarna, trots värmeböljan. Hofors var jättetrevligt, hoppas det blir tillfälle att åka tillbaks!

vi ska fortfarande träna mer lydnad...

 
Lägre klass Spår Varberg 080427
 
Klappat och klart för uppflyttning eller? Inte det nej. Trots bra förutsättningar osv. Tappade lite poäng i upptaget, vi är ovana vid direktpåsläpp. Nästa gång får hon ta upp spåret från sidan. Blandad terräng, nyttigt spår som växlade mellan bokskog, kalhygge, bokskog, granskog. Det gick väldigt långsamt på kalhygget. Spåret tog totalt 19 min. Disa blev riktigt trött.

Man kan säga att vi hela tiden hankade oss fram, ända till hoppet hade vi hopp. Men vi nollade det och då fattades 10 p.

-Nu ska vi träna mycket kryp samt försöka få upp resten av lydnaden ett snäpp.

-Det var bra att platsliggningen gick perfekt eftersom hon satt sej igenom den förra. Även att  platsläggandet fungerade.

 

Lägre klass Spår Kungälv 080412
 
Jag har inte "mörkat" några tävlingar, det är helt enkelt 1,5 år sedan sist! Det tog några månader för Disa att stadga sej i spåret och sedan gäller det att det finns en tävling när man är ledig. Vi har egentligen "alltid" tränat spår men det var såklart mycket glesare mellan gångerna då vi höll på med söket.

Detta var alltså premiär i spår. Jag blev lite nervös när jag läste regelboken 2 dagar innan, de hade ändrat till direktpåsläpp i lägre! Det har hon inte gjort på 6 år säkert? Skulle hon bli förvirrad nu och leta efter ett annat spår, längre bort? Det var inte mycket att göra åt det, för sent att träna.
Påsläppet gick bra. Ena domaren hittade 1/2 poängs avdrag, troligen för att hon inte gick med nosen i kärnan, hon gick lite bredvid.
På själva spårningen gick det lysande. Nu var det roligt med lite snö, för ibland kunde man se fotspåren efter spårläggaren. Vissa apporter var täckta med snö och lite besvärliga. Men Disa var taggad, hon kämpade på bra och i ett lagom tempo. 13 minuter tog vi på oss. Det var bara en apport som jag hörde att det "krasade" lite i  och två var garanterat tuggfria (man har väl ögonen med sej...)

Budföringen gick som hejsan. hon sprang snabbt men inte så snabbt som hon brukar, det skvätte ju på magen och det är för äckligt.

Det hade kunnat lukta uppflyttning, med lite fint väder hade det kanske gått! För min lilla frökenhund ville inte lägga armbågarna i snöblasket som täckte Romevi:s fotbollsplan. Där tappade vi 15 poäng. I läggande under gång tappade vi åtminstone 10, då hon i princip alltid utför detta moment men sällan med höga poäng. I krypet nollade hon men jag tycker inte att det är ett tillräckligt stabilt moment för att räkna med att det ska fungera. Sedan slarvade vi i hoppet och hon tjuvade så det blev riktigt låga poäng i ett moment som kan ge betyg 10 en bra dag. Men ytterligare 22 poäng hade räckt för uppflyttning. Så jag får vara nöjd med genomförandet och träna mer lydnad och hoppas att jag kommer med på reservplats till nästa tävling också!

 

Tävlingar 2003-2006 ]

 

ENGLISH ] Aktuellt ] långsambloggen ] Gästboken ] Bella ] Disa ] Kalle ] Sök ] Foto ] Video ] Animerat ] Länkar ] Sushi's Place ]

              Självutnämd Drottning.               E-kullens mamma.      

Copyright © Jessika Johansson    Senast uppdaterad 2008-09-10    e-mail: två Rottisar och en katt